+ GencMobil.Com Forumları, Bilgisayar temaları, Oyunlar, Programlar » Webmaster Alanı  » Smf & Vbulletin Paylaşımları
 Smf kurulumu resimli anlatım
Özel Arama

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Åžifre:

Reklamlar

Reklam
GENÇMOBİL AİLESİ SİZLERİN DESTEĞİYLE GÜÇLENMEYE VE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR!

Ayrıntılı Konu Bilgileri
Konu BaşlığıKonu: Smf kurulumu resimli anlatım
Cevap SayısıCevap Sayısı: 0 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 450 defa
Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu inceliyor.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Smf kurulumu resimli anlatım  (Okunma Sayısı 450 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu inceliyor.
« : 28 Nisan 2008, 16:09:34 »
BİNBAŞI
*
üye No: 1

275 Mesajına Toplam
543 Kere Teşekkür Edildi

43 Mesajına Toplam
47 Kere Karma Verildi

WWW Moderatöre Bildir

Rep Puanı: 3896
Durumum:
Uyarı Puanı:
%0
Takımım:
<
Smf kurulumu resimli anlatım

Daha sonra upload’a baslayacaktir

Upload yaklasıkk olarak yarım saat sürecektir. (bu, baglanti hiziniza göre degisebilir) toplam upload edilecek miktar 7.78 MB’tır.

Evet, artik uploadimiz bittigine göre, karsımızda böyle bir ekran olacak

Öncelikle forumuzun yükleme scriptine giriyoruz

Bu ekranda sisteme FTP bilgilerimizi girecegiz. Hersey Türkçe oldugundan çok detayli anlatmayacam ama yine de seçeneklerin üzerinden bir kez geçeyim.

Sunucu: FTP sunucumuz

Kullanıcı Adı ve sifre: FTP’ye giris yapabilmek için gerekli kullanici adi ver sifre

Kurulum Dizini: evet, arkadaslar, burası biraz sorunlu bir bölümdür. Öncelikle burasını elimden geldigince detaylı olarak açıklayacam.

Bu basamak ne içindir? Bu basamak kurulum için bazı gerekli dosyaları yazılabilir yapmak için gereklidir (yani CHMOD ayarı yapmak içindir)

Bilgilerimizi giriyoruz, BAGLAN tusuna basıyoruz ve karsımıza böyle bir ekran çıkıyor.

Burada bilgilerimizi dolduruyoruz.

Forum ismi: Forumuzun ismi

Forum Adresi: otomatik tanınacaktır.

Gzip çıktısı: Forumumuzu hızlandırmak için sayfa çıktılarını gzip ile sıkıştracaktır. Gözle görülür hızlanma yaratır, Ama bunun için işaret kutusunun alttndaki "tıkla" yazan yere basarsanız, sunucunun GZIP desteği olup olmadığını kontrol edecektir forum yazılımımız. (eğer Lycos Tripod kullanıyorsanız, GZIP destğ?i vardır)

Veritaban? Oturumu: Bu seçenegi seçtiğimiz zaman forumumuz daha güvenli olacaktır. Seçili bırakıyoruz.

Şimdi MySQL ayarlarına bakalım:

Sunucu Adresi: MySQL sunucumuzun adresi (Lycos Tripod kullanıyorsanız, localhost)

Kullan?c? Ad?: Database için kullanıcı adı (Lycos Tripod için kullanıcıadı şeklindedir)

Parola: DB için gerekli parola (Lycos Tripod kullanıyorsanız, boş bırakın)

Veritaban? Ad?: Database ismi (Lycos Tripod kullan?yorsan?z, kullanıcı adı_uk_db ?eklindedir)

Tablo Öneki: aynen kalmas?nda hiç bir sakınca yoktur (eğer daha önce aynı database’ye bir SMF forum kurmamışsanız tabii, yoksa değiştirin)

En sonunda sağ alt köşede bulunan İLERLE tuşuna basıyoruz...

Kar??m?za böyle bir ekran gelecektir.

Burada forum için admin (yönetici) hesabı yaratacağız. Bütün alanları dolduruyoruz. ve sonunda MySQL şifremizi yazarak sa? alt köşede olan BİTİR
Tuşuna Basıyoruz..

Daha sonra kaşımıza böyle bir ekran gelecektir.

EMEK VERİLEREK SİZLERE SUNULAN HER PAYLAŞIM EN AZINDAN BİR TEŞEKKÜRÜ HAKEDER!!!

LİNKİ ÖLMÜŞ KONULARI O KONUYA YAZARAK BİLDİRİN LİNKLERİN YENİLENMESİNE KATKIDA BULUNUN!
byserco Nickli Üyemize Teşekkür Eden Kullanıcı: tolden86 (11 Kasım 2009, 22:00:34)
reklamalaný
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediÄŸiniz yer:  

||| Google Tarafından Etiketlenenler |||